Vad har exeo på gång?

Exeo blir en del av Solid Park

Exeo blir en del av Solid Park

Solid Park, som i vintras förvärvade Office IT-partner i Västerås, fortsätter nu expansionen med förvärv av Motala-baserade Exeo. Bägge företagen erbjuder IT-drift, systemutveckling och konsulttjänster till så väl privata som offentliga verksamheter.
Gemensamt för bolagen är också inriktningen att vara den självklara lokala IT-leverantören.

exeo blir en del av Solid Park

 

 

 

 

 

 

– Konsolideringen av aktörer på marknaden fortsätter. För oss är det viktigt att vara aktiva i den processen så vi kan bygga det IT-företag som vi ser att   våra kunder vill ha och behöver. Många aktörer centraliserar och flyttar bort från kunden, medan vi vill skapa en ökad lokal närvaro, säger Johan Åkerlund, VD på Solid Park.

Bägge bolagen ser stora möjligheter i och med förvärvet. Magnus Larsson, VD på Exeo, berättar:

– Exeo har haft en fantastisk resa med bra tillväxt och mycket nöjda kunder. För att ta nästa steg på resan känns samgåendet med Solid Park helt rätt då vi kompletterar varandra i så väl
erbjudande som geografi. Processen har fått ta tid, det viktigaste för oss har varit att hitta rätt köpare vilket vi nu har gjort i Solid Park.

Solid Park hade innan förvärvet ca 140 medarbetare, men enbart 15 av dem med placering i Östergötland.

– Den geografiska matchningen är också jättebra. Östergötland är en viktig marknad där vi har varit relativt små. Tillsammans med Exeos ca 60 medarbetare blir vi en mycket konkurrenskraftig
aktör med en förstärkt leveransförmåga inom digitalisering i en av Sveriges snabbast växande regioner, säger Johan Åkerlund.

Exeo och Solid Park har tillsammans ca 200 medarbetare i Mälardalen, Östergötland och Stockholm med en förväntad omsättning över 300 mkr under 2018. Solid Parks huvudägare, Bas Invest, är stolta över att Exeos ägare valde att låta sitt bolag bli en del av Solid Park.

– Vi är övertygade om att bolagen kommer att komplettera varandra väl och vi ser en stor tillväxtpotential i Östergötland, där vi nu avser att växa, säger Paul Rönnberg, ordförande i Bas Invest.

Exeo är väletablerat i Östergötland och kommer därför fortsätta som ett varumärke inom Solid Park.

För mer information, kontakta:

Johan Åkerlund, VD Solid Park, johan.akerlund@solidpark.se, 070-3490780

Magnus Larsson, VD Exeo, magnus.larsson@exeo.se, 073-688 86 26.

 

 

 

Read More

Vi söker fler nya medarbetare

Exeo expanderar ytterligare och söker fler duktiga medarbetare. Våra uppdrag finns främst inom östra regionen.
Vi söker nu flera konsulter som utgår från Norrköping eller Linköping med uppdrag inom vår drift ute hos kunder för att stötta,
utveckla eller driva olika projekt. Läs mer om vad vi söker här och hur man ansöker.

 

Read More

Från och med Maj går Todaso in i Exeo.

Exeo satsar vidare i Norrköping

Med över 30 år i branschen och som ägare till IT-företaget Total Data Solution,
Todaso, har Fredrik Wygler kunskap och erfarenhet som få andra kan stoltsera med. Nu tar han med sig all sin samlade expertis och blir en del av Exeo.

– Fredriks kunskap och hans vilja att alltid sätta kunden främst är ledord som vi på Exeo värderar allra högst. Fredrik är ett perfekt tillskott som kommer stärka vårt varumärke på marknaden, säger Magnus Larsson VD Exeo.

För Fredrik Wygler har kundens önskemål och förväntningar alltid varit den viktigaste aspekten i jobbet och en bidragande orsak till hans ständiga strävan efter perfektion och engagemang. Därför kändes det för Fredrik naturligt att bli en del av Exeo och kunna erbjuda nya och befintliga kunder fler lösningar inom IT och drifttjänster.
– Min ambition har under senare år varit att gå in i ett större bolag. Tillsammans med Exeo, som har all kunskap och lösningar på ett ställe, kan vi erbjuda våra kunder ett mer kostnadseffektivt alternativ, säger Fredrik Wygler.

Tillsammans med Fredriks kännedom och kunskap om den lokala marknaden i Norrköping kommer Exeo bli ett självklart alternativ för alla som är i behov av affärsutveckling och säker IT-miljö.
– Fredrik har en stark närvaro på den lokala marknaden med många kunder och kommer stärka oss inom det kundsegmentet, säger Johan Kolsgård kontorsansvarig på Exeo i Norrköping.

Styrkan av ett stort företag och omtanken från ett litet
Hos många finns tvivel om att stora företag inte kan ge sina kunder, stora som små, den omtanke och support som de kräver. Men en viktig aspekt hos Exeo är att inga kunder är för små eller för stora.
– Min styrka är att jag besitter kunskapen om att jobba tillsammans med små och medelstora kunder. Som en del av Exeo kan vi nu erbjuda våra kunder effektiviteten och flexibiliteten från ett stort företag samtidigt som vi ger den omtanke, engagemang och support man förväntar sig från ett mindre bolag, säger Fredrik Wygler.

Fredrik tror också att hans erfarenhet som småföretagare kommer vara en stor styrka när Exeo expanderar på den lokala marknaden i Norrköping.
– Att driva ett eget företag gör att man måste kunna lite av allting. Jag har hela tänket från sälj till installation, konfiguration och drift. Jag ser alltid till helheten och lösningar som är till störst nytta för kunden. Med Exeo kan vi nu erbjuda allt detta och mycket mer.

En del av Exeos fortsatta satsning
I en konkurrenskraftig bransch där allt mer företag kräver kundanpassade lösningar och säker IT miljö, står Exeo starka med både lösningar i traditionell stil och aktuella driftlösningar för det moderna företaget. Med moderna serverhallar i Östergötland, molntjänster och med en stor, erfaren och kunnig konsultorganisation är Exeo det självklara valet för en säker och kundanpassad IT-drift.

– Nu när Fredrik är en del av Exeo så innebär det att vi i Norrköping stärker vår leverans mot små och medelstora kunder. Fredriks kunskap och erfarenhet kompletterar oss perfekt och vi får en större marknad, säger Johan Kolsgård.

Men Exeos långsiktiga satsning tar inte slut här.
– Exeo betyder ”gå vidare” på latin och det är precis det vi gör nu tillsammans med Fredrik. Vi strävar hela tiden framåt mot nya mål och ser nu fram emot nästa utmaning, säger Johan Kolsgård.

Read More
page 1 of 2

Följ oss på sociala medier 

Unable to display Facebook posts.
Show error

Error: Error validating application. Application has been deleted.
Type: OAuthException
Code: 190
Please refer to our Error Message Reference.